1375942.jpg

Tässä nyt lopultakin ohjetta niille perunaleivoksille. Tarkkaa ohjetta niihin ei ole, koska tein ne sekoittelemalla vähän sitä ja tätä. Alunperin piti tehdä Ullan kirjan ohjeella, mutta sitten päädyinkin yhdistelemään montaa eri ohjetta.

Ainekset perunaleivoksiin

4 munan kääretorttu
omenahilloa
sokericremeä
mantelimassaa
kaakaojauhetta
punssiaromia
(sokeria)
suklaata

Murenna kääretorttu kulhoon, lisää joukkoon kaakaojauhe (laitoin ehkä 2 rkl), omenahilloa (sitä meni aika monta rkl, ehkä jopa desilitra tai yli... :) ), sokericremeä (kakusta ylijääneet cremet lykkäsin tähän, oli noin 1 dl...) ja mantelimassa (käytin yhden pötkön, 150 g) murentaen. Lisää punssiaromia maun mukaan. (Voisi käyttää myös alkoholia, esim rommia, mutta koska oli paljon lapsia laitoin aromia.) Sekoita käsin tai sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Jos massa on liian kuivaa, lisää omenahilloa tai tilkka maitoa/vettä. Lisää tarvittaessa sokerilla.
Pyörittele veteen kostutetuilla käsillä massasta pieniä palloja (meillä lapset luuli niitä ensin lihapulliksi...).
Sulata suklaata mikrossa tai vesihauteessa ja kasta leivokset suklaaseen upottaen. Haarukalla "ongin" pallerot suklaasta leivinpaperin päälle ja ripottelin suklaarakeita päälle.
Säilytä kylmässä.
Tästä määrästä massaa tein melkein 50 leivosta, tosin ne olivat aika pieniä, halk. noin 4-5 cm, mutta koska ne ovat tosi makeita, olivat mielestäni juuri sopivan kokoisia suupaloja.
Ostin alkuvuodesta yhden leipomon perunaleivoksia, jotka olivat tosi hyviä ja näistä tuli "ihan" samanmakuisia", joten olin tosi tyytyväinen tuotoksiini :)