Ewelynin blogissa osui jokin aika sitten silmiini ihanan näköiset pikkuleivät, cookiessit ja niitä testasin sunnuntaina. Oli juuri niin hyviä, mitä kuvittelinkin Hymy Ohjeessa oli kuivattua mustikkaa, mutta minä laitoin pakastemustikoita, jotka vähän raidoitti taikinaa siniseksi, mutta sehän ei mitään haittaa.

lokakuu2010%20064_b.jpg

Mustikka-valkosuklaacookies

12 isoa keksiä

3½ dl vehnäjauhoja
150 g karkeaksi rouhittua valkosuklaata
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
150 g voita
1½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 muna
1 dl kuivattuja mustikoita

Sekoita jauhot, valkosuklaa, leivinjauhe ja suola kulhossa.
Vatkaa voi, sokeri ja siirappi pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna.
Lisää kuivat aineet ja mustikat ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Nostele leivinpaperin päälle uunipellille noin 12 isoa taikinakokkaretta (kokkareita voi muotoilla hieman pyöreiksi ja vähän litistää lusikalla). Jätä reilusti leviämisvaraa. (Minä tein pienempiä ja niitä tuli reilusti yli 20 kpl)
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes keksit ovat pohjasta hieman ruskistuneet.
Anna jäähtyä rauhassa uunipellillä.