1897639.jpg

Oltiin reilu viikko sitten metsässä katsomassa josko löytyisi puolukoita ja kyllähän niitä vähäsen, muutama litra saatiinkin. Niistä tein sitten mm ruispuolukkapuuroa, vispipuuroa ja sitten tätä hyvää puolukkapiirakkaa.
Tähän tulee aika paljon kaurahiutaleita eikä niin kauhean paljon sokeria, niin on vähän kevyempi herkkukin. Ohjeen olen ottanut netistä, luultavasti Sunnuntain-sivuilta, koska ohjeessa käytetään sen tuottaita :)

Puolukkapiirakka

Pohja:
1 dl juoksevaa margariinia tai 100 g margariinia sulatettuna
1 muna
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutakeita (laitoin 2 dl)
1,5 dl vehnäjauhoja (laitoin 1 dl)
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
4 dl puolukoita
0,5 dl sokeria

Muruseos:
0,5 dl juoksevaa margariinia tai 50 g marg. sulatettuna
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita

Tarjoiluun: Vaniljakastiketta

1. Sekoita juoksevan tai sulatetun margariinin joukkoon muna, sokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halk 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä apuna jauhoja.
3. Levitä puolukat pohjataikinalle ja ripottele päälle sokeri. (Jos käytät pakastepuolukoita, käytä ne jäisinä ja lisää niiden joukkoon 1,5 rkl perunajauhoja)
4. Sekoita muruseoksen aineet keskenään ja levitä puolukoiden päälle.
5. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia.

Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.