1322444.jpg

Tultiin tosiaan kotiin hiihtolomamatkalta pohjoisesta, Pyhätunturilta myöhään lauantai yönä.
Reissu oli taas tosi kiva, ja sitä lunta mitä mentiin hakemaan oli meidän mittapuun mukaan paljon ja kahtena viimeisenä päivänä sitä satoi vielä parikymmentä senttiä lisää, eli taisi jo lähennellä 80cm. Eli hiihtämään ja pulkkamäkeen päästiin.

Lapset ei pahemmin ole oppineet täällä kotopuolessa kunnolla hiihtämään, kun sitä lunta ei tosiaankaan ole kunnolla viime vuosina ollut, mutta viikko suksilla teki ihmeitä. Kehitys oli hurja alkuviikon kaatuiluista, loppuviikon sujuviin mäenlaskuihin. Ja intoa heillä riitti! Lauri oli oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla suksien päällä vasta tuolla reissussa ja tosiaan perjantaina laski jo kohtalaisen kokoisista mäistä kaatumatta. (Ihan siis tavallisilla suksilla ladulla hiihdeltiin, laskettelusta emme ole kukaan innostuneet.) Läheiselle laavulle hiihdeltiin melkein joka päivä makkaraa paistamaan, sinne oli noin 1,5 km matkaa yhteen suuntaan.

Ilmat oli tosi hyvät, alkuviikon paistoi aurinko ja pakkasta oli noin -5 astetta. Yksi päivä oli kylmempi, aamulla oli noin -20 astetta. Loppuviikosta sateli lunta, tai välillä kyllä tuiskuttikin ihan kunnolla, mutta ei se hiihtämistä silti estänyt.

Kiva paikka Pyhä on siis talvellakin, nyt kun on siitäkin kokemusta. Aiemmin on oltu siellä vain kesällä. Kyllä sinne taas ensi kesänäkin pitää varmaan mennä... ja talvella...
Ja kyllä minä viihtyisin siellä pidempäänkin, lomat vaan on liian lyhyitä... :)
Ehkä sitten "eläkeläisenä" muutan johonkin mummonmökkiin pohjoiseen...

Tässä vähän maisemakuvia lomalta:

1322447.jpg


1322521.jpg


Latu laavulta näytti tältä, sopivan tasaista lapsille harjoitella hiihtoa.
1322438.jpg

Tällainen lumipöllökin tuli vastaan yksi ilta :)
1322443.jpg

Kotimatkalla poikettiin Kemin lumilinnaan, mutta ajanpuutteen vuoksi emme maksaneet pääsylippuja ja kävimme vain alkuosassa linnaa, johon pääsi ilmaiseksi. Lapset olisi kyllä halunneet tutustua koko linnaan, mutta sitten olisi kotiin tulo venähtänyt seuraavaan aamuun saakka.
1322450.jpg

Leipouksia tiedossa aikaisintaan ensi viikonloppuna. Tänään tein kyllä yhden piirakan, mutta se syötiin jo, enkä muistanut sitä kuvata :)