Tämä ohje löytyy varmaan melkein kaikista leivonta-ym blogeista ja luulin sen jo minullakin täällä olevan , mutta enpäs ollutkaan muistanut edellisestä tortusta ottaa kuvaa ja tänne laittaa Nolostunut

 Ohje on alunperin Ullan Elämä makeaksi-blogista, josta sen tähän kopioin omin pikku muutoksin.

Kondensoidun maidon valmistin kinuskiksi tällä kertaa mikrossa, Pullahiireltä kun löytyi siihen vinkki/ohje. Tulihan siitä niinkin kinuskia vaikka väri jäikin paljon vaaleammaksi ja ei minusta maistunut ihan samalle, mutta tortussa en enää eroja huomannut, joten ihan käyttökelpoinen idea siis kuitenkin Hymy

joulukuu2009%20013_b.jpg

Banoffee-torttu

Pohja:

300 g Suklaa Digestive-keksejä (laitoin puolet Rainbow suklaakeksejä kun digestivet oli tavallisia)

100 g voita

Täyte:

397 g (=1tlk) kondensoitua maitoa

2 banaania

2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

kaakaojauhetta

  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n (tein 24 cm) irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Kaada kondensoitu maito mikron kestävään astiaan ja keitä sitä mikrossa n 5-7 min välillä sekoittaen. Varo ylikuohumista, eli tarkkaile mikroa koko ajan! Kun kinuski on sopivan paksua, kaada se keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin jäähtymään. (Tai jos haluat tehdä pidemmän kaavan mukaan: Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle.)
  4. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  5. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  6. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

joulukuu2009%20014_b.jpg

Edit: Vaihdoin uudet kuvat, nyt näkee myös sisuksen. Tähän versioon laitoin kaikki banaaniviipaleet kinuskin päälle, ja kermavaahdon päälle vain kaakaojauhetta.