Kalenterissa lukee tämän päivän kohdalla "kansallinen korvapuustipäivä". Joten olihan se aamulla alettava pullataikinan tekoon, jotta sai lapsetkin koulusta tullessaan korvapuusteja Hymy Ja kyllä vaan niitä söivätkin... Silmänisku

Olen jo monia vuosia tehnyt taikinan Kaarina Roinisen ohjeella, vaikka samanlaisiahan ne lähes joka paikassa ovat. Yleensä teen ohjeen kaksinkertaisena, eli litran taikinan, jotta riittää pullia pakkaseenkin asti.

Korvapuustit

5 dl vettä

50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

n 14 dl jauhoja

200 g voita (pehmeää/sulaa)

 

Ja minä teen pullataikinan näin: Kaikki aineet järjestyksessä kulhoon ja kone pyörimään n 10 minuutiksi.

Sitten kohotetaan liinan alla niin, että taikina melkein tulee yli kiposta (n 30 min) (Mulla ehti jo mennä pitkin pöytää Silmänisku)

Riivaa/vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kaulaa se levyksi. Voitele levy kevyesti sulalla voilla (levittyy helpommin kuin kova rasva eikä tule niin paljoa!) ja ripottele päälle kaneli-sokeria. Kierrä rullalle ja leikkaa 2-3 cm levyisiksi paloiksi. Paina sormilla keskeltä oikein kunnolla, pöytään asti, jotta pulla pysyy muodossaan kohotessaan ja vielä uunissakin.  Kohota pellillä liinan alla  jonkin aikaa (n 10-15 min). Voitele kananmunalla, ripsottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.

Nauti hieman jäähtyneenä kylmän maidon kanssa Hymy

*********

Ja sitten taas vähän muita juttuja... lauantaina käytiin suolla katsomassa, löytyisikö karpaloita...ja löytyihän niitä! Ja kuinka isoja! En ole koskaan ennen karpaloita poiminut ja nyt saatiin saaliiksi 5 litraa. Ja uudestaan menen kyllä joku päivä, vielä jäi poimittavaa!