Tässä ohje kääretorttuun, jolla ainakin minä onnistun joka kerta. Samalla ohjeella teen niin vaalean, kuin unelmatortunkin.
Kääretorttu
5 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
Unelmatorttuun lisäksi n. 2 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella muutama minuutti).
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden munasokerivaahtoon. Sekoita varovasti sekaisin.
Levitä taikina syvälle, isolle pellille, leivinpaperin päälle.
(Minun uunini on 60 cm leveä ja käyttämäni pelti "täysikokoinen" uuniin. Pienemmällä pellillä tulee vähän paksumpi kääretorttu.)
Paista 225 asteessa noin 5-10 min.
Jäähdytä hetki ja kumoa sitten (sokeroidun) leivinpaperin päälle. (sokerointi ei siis ole pakollista, torttu lähtee kyllä irti leivinpaperista ilman sitäkin.)
Tässä tortussa oli täytteenä omenamarmeladia ja
marianne-rahka:
1 prk flora vispiä
1 prk rahkaa
sokeria
marianne-rouhetta tai esim pätkiksiä/daimia rouheena
Flora vispi vaahdotetaan, muut aineet lisätään sekaan ja levitetään kääretortulle.
Aikamoisen hyvää...
***************
Lisäsin sivuihin, tuohon vasemmalle, muutaman mousse-ohjeen, joita käytän aika paljon kakkujen täytteinä, hillon lisänä. Jos ne nyt löytäisi helpommin, kun en itsekään aina muista, että minkä kakun yhteyteen olen ohjeen kirjoittanut
Kommentit