1207036.jpg

Tällaisen Nasu-kakun tein 8-vuotis synttäreitään juhlivalle tytölle.
Pohja on 4 munan ja paistettu suorakulmion mallisessa vuoassa.
Kakun välissä on mustikka-valkosuklaamoussea ja koristelu on sokericremeä.
Laitan ohjeen tuohon mousseen, vaikka se taitaa jo ennenstään jossakin täällä olla. Olen sen jostakin blogista löytänyt, mutten valitettavasti enää muista mistä. Todennäköisesti sama ohje löytyy monestakin eri blogista. Tähän kakkuun tein moussen kaksinkertaisena, kun laitoin sitä kahteen väliin. Ohje kuitenkin yksinkertaisena.

Mustikka-valkosuklaamousse
4 liivatelehteä
2,5 dl flora vispiä
100 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mustikoita
sokeria maun mukaan
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Sekoita vispivaahto ja suklaa-tuorejuusto seokset keskenään. Soseuta mustikat halutessasi sauvasekoittimella,  voi laittaa myös kokonaisina. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos koko ajan sekoittaen seokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi mustikkasurvos ja sekoita tasaiseksi.
(Kun kylmät pakastemustikat laittaa seokseen viimeisenä, niin seos alkaa välittömästi hyytyä, jolloin se on helppo laittaa kakun väliin. Ei tarvitse välttämättä kasata kakkua ylösalaisin vuokaan, kun mousse ei ole niin vetelää.)

Sokericremen tein taas Valion HYLA voista, joka on vähäsuolaista ja minusta siitä tulee jotenkin paremman makuista, kuin täysin suolattomasta voista tehtynä.
Tässä ohje vielä siihenkin:

Sokericreme

250 g HYLA voita
n.  500 g tomusokeria
2 rkl Valio maitojuomaa
n. 1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää puolet tomusokerista siivilän läpi ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää maitojuoma ja vaniljasokeri ja loppu tomusokeri ja vatkaa vielä kunnolla sekaisin. 
Itse en laittanut aivan koko tomusokeripurkillista, jolloin cremestä tuli helposti pursoteltava.
Geelimäisillä Wiltonin väreillä värjäsin cremeä eri väreihin.
Tähän kakkuun tein cremen kaksinkertaisena.

1207011.jpg

Kukat on pursoteltu kukkatyllalla, wiltonin nro 109 ja ruoho ns. ruohotyllalla. Nasussa olen käyttänyt eri kokoisia pyöreitä tyllia ja painellut cremeä tasaisemmaksi perunajauhotetulla sormella. (Tomusokerikin käy siihen)