Tässäpä taas pari kakkua uunista ulos Silmänisku

syyskuu2009%20134_b.jpg

syyskuu2009%20133_b.jpg

4-vuotta täyttävä Evert halusi tänä vuonna kakuksi autot-elokuvasta tutun Make-rekan.  (Viime vuonna tein hänelle Martin ja Salaman.)

Olen aiemmin tehnyt Make-kakut aina kaksi osaisina, eli hytin ja peräkärryn erikseen, mutta nyt halusin tehdä yhtenäisen.

Paistoin 6 munan neliskulmaisen pohjan, jonka leikkelin rekan malliin. Ihan nappiin ei leikkely mennyt, joten jouduin tekemään Makelle erillisen lippalakin pienestä kakunpalasta, jonka päällystin erittäin paksulla marsipaanipalalla. (sanoinkin kakun tilaajalle, että sitä ei välttämättä tarvitse syödä, jos ei oikein paljon tykkää marsipaanista...) Tuo erillinen lippis sitten vähän teki kakusta "rähjäisen", mm rekan hytti alkoi vähän painua kasaan.  Yritin muutenkin olla laittamatta liian paljon yksityiskohtia, vain ne tärkeimmät jutut, joista rekan tunnistaa ehkä juuri Makeksi Hymy

Täytteenä on mansikka- ja mustikkahilloa sekaisin ja diplomaattikreemiä. Kakun pinnan tasoitin sokerikreemillä ennen marsipaanin laittoa. Kaikki koristeosat on tässä kakussa marsipaania. Ja vähän tukea antamassa, mm lippiksen alla on muutama spagetti.

*************

10-vuotta täyttävä Arttu puolestaan oli pitkään miettinyt tämänvuotista kakun aihetta (viime vuonna oli Simpson- ja edellisvuonna Ari Koivunen-kakut) Päätyi lopulta Code Lyoko Ulrich-kuvaan, joka minulle oli aivan vieras aihe... Onneksi Arttu oli äitinsä kanssa löytänyt kuvan ja kakunkin mallin netistä, Kaarinan kakut-blogista, joten minä otin mallia Kaarinalta, Kiitos sinne!Hymy

syyskuu2009%20145_b.jpg

syyskuu2009%20146_b.jpg

 

Kakku on 4 munan ja välissä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä. Pinta ja koristeet marsipaania (josta Arttu tykkää erityisesti, siksi laitoin koko kakun sillä). Marsipaanin alla ohuelti sokerikreemiä.

Kuva maalattu kahdessa eri osassa, kuvasta varmaan ymmärtää, mitä tarkoitan. Maalaaminen oli aika hankalaa, kun mallikuva oli tosi pieni ja jos sitä yritti suurentaa, niin se tuli ihan epäselväksi.

syyskuu2009%20149_b.jpg