Tämän sitruunaisen kahvikakun ohjeen löysin Taikinaterapiaa-blogista.

Kakku on rakenteeltaan mukavan pehmeä ja sienimäinen, ei ihan tavallinen murokakku, mutta erittäin hyvä. Lapset tykkäsi tästä erityisesti.

1269761833_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minä tein ohjeen ruusuvuokaan kaksinkertaisena, tässä ohje kuitenkin "normaalina":

Sitruunainen kahvikakku:

2 munaa

2 dl sokeria

3 dl kermaa (voi olla hapantakin tai vaikka kermaviiliä)

puolikkaan sitruunan raastettu kuori (minä laitoin myös mehun)

3,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta (tai soodaa happaman kerman kanssa)

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää sitruunankuori (ja mehu) ja kerma vuorotellen jauho-leivinjauhe seoksen kanssa.

Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kahvikakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min. (Minä en muuten korppujauhota vuokia olenkaan, suihkin sen vain kauttaaltaan vuokaspraylla ja hyvin lähtee aina irti.)

Päälle pursottelin tomusokerista ja sitruunamehusta tehtyä kuorrutetta, jonka värjäsin tomuvärillä keltaiseksi.